torstai 9. lokakuuta 2008







Nukkekotimaailmani sukuselvitys, osa I



Mummi on asunut tässä talossa 50-luvulta, jolloin hänen miehensä sen rakensi. Kylä muodostui vireäksi yhteisöksi. Sinne oli muuttanut hämäläisten lisäksi nuoria perheitä, nuorina Karjalaan kotinsa jättäneitä. Työpaikkoja ei lähiseutu tarjonnut kaikille, mutta perheenisät viettivät viikot tarvittaessa lähempänä työtä.



Mummi puuhasi nuorena kotona lasten parissa. Pariskunta jäi kahden, mutta kaksinolo kesti liian lyhyen aikaa. Mummi menetti puolison 60-luvun lopussa. Lapset olivat vielä kotona ja yhteisvoimin talo pystyttiin pitämään.



Nyt hän ollut leskenä 40 vuotta ja siitä suurimman ajan yksin. Taloon on tehty pientä remonttia ja hän on voinut asua siellä näihin päiviin yksin. Kunnan kotiavun sekä lähinnä asuvien lasten tuella ovat viimeisetkin vuodet onnistuneet. Toukokuussa kokoontuivat lapset perheineen viettämään hänen 85-vuotispäiväänsä. Poikkeuksellisen hyvä terveys lienee suurin apu.



Talossa on kolme huonetta ja keittö. Yksi huoneistä jäi lasten lähdettyä tyhjäksi ja siellä istutaan nykyisin joukolla, kun perhe kokoontuu...jatkuu

2 kommenttia:

A kirjoitti...

Aivan ihanat kalusteet, liesi ja ikkunat ovat jännästi!

Sirkku kirjoitti...

Kiitos anni viestistä.

Hän on talossaan oikein tyytyväinen.