sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Olemme viettäneet etelän lämmössä kuukauden. Aurinko on noussut kirkkaana jokainen aamu. Lämpö yllätti, vaikka olemme kotonakin saaneet nauttia hellekesästä. Asuntoa viilennetään läpivedolla ja ulvovalla sähköpömpelillä. Melkoinen urakka suoritettu, että päästy lämpöön ja täällä suuri urakka saada tilalle viileys...

Kaupunkiasuminen on tuonut korvessa eläneelle emännälle koirineen pieniä haasteita. Valtava koiramäärä ehkä yllätti. Monet niistä elävät elämäänsä kerrostalon parvekkeella pääsemättä minkäänlaiselle lenkille. Mitäpä muuta koira tekee..haukkuu, haukkuu ja haukkuu. Se haukkuu on yö tai päivä ja se saattaa olla muutamia vuorokausia yksinään. Koiraetiketti poikkeaa suomalaisesta paljon. Kadut ovat koiran tarpeita pullollaan. Koirat juoksevat irti ja ihmeellisellä tavalla ovat selvinneet harmaapartaisiksi vanhuksiksi hengissä. Eivät täkäläiset tiedä...ei eivätkä välitäkkään tietää...lahtelaisen sanomalehden näppituntuma-palstan suurimmista huolenaiheista:)

Kiitos tuttavilleni, jotka täällä lomaillessaan ovat vierailleet kotonani ja ottaneen lähiympäristöön retkille mukaan. Autottoman retket julkisilla veisivät aikaa niin paljon, ettei kahden koiran "yksinhuoltaja" haluaisi retkille lähteä.
1 kommentti:

Amalia kirjoitti...

On se kiva, kun lämmintä piisaa. Täällä on pimeetä ja sateellista :( Nauti kun voit!! Sitä vois vaikka sanoo, että haukkuminen on koiran virka :)